IR paneli za kopalnico so lahko varčna in zdrava rešitev za ogrevanje

IR ogrevanje uvrščamo med najbolj naravne, zdrave, predvsem pa izjemno varčne načine gretja. Ker je zelo podobno sončnemu ogrevanju, ki je posledica infrardečega sevanja, je človeku prijazno, sami infra žarki namreč za človeka ne predstavljajo nikakršne nevarnosti. IR grelci se ponašajo s številnimi pozitivnimi vplivi na naš organizem, kot so na primer krepitev srca, ožilja in imunskega sistema, pospešitev krvnega obtoka, lajšanje različnih tipov bolečin ter pomoč pri premagovanju utrujenosti. Dobro pa vplivajo tudi na naše psihično počutje, hitrejše celjenje ran in pomagajo pri prehladnih obolenjih. Ena pozitivnih lastnosti IR gretja je gotovo cenovna ugodnost. Poleg tega IR paneli nudijo možnost, da lahko z njimi opremite vsak prostor posamično. Za montažo in vzpostavitev takšnega grelnega sistema ne potrebujete predhodno urejene projektne dokumentacije, kot je v praksi pri navadnem centralnem ogrevanju, prav tako ne dimnika ali kurilnice. Prihranili boste tudi pri stroških montaže, saj panele lahko, če se tako odločite, montirate tudi sami. Ker se največkrat uporabljajo za stropno ali stensko ogrevanje, zavzamejo zelo malo prostora. Prostorsko niso omejeni, kar pomeni, da se jih lahko uporablja tako v stanovanjih, stanovanjskih hišah in pisarnah, kakor tudi v šotorih, prikolicah itd., ker pa so poleg vsega tudi premični, jih po končani uporabi brez težav prenesete na drugo lokacijo.

IR ogrevanje kopalnice

IR paneli za kopalnico so uporabni tako za edini vir ogrevanja, kot tudi zgolj za dogrevanje, kombinirate pa jih lahko tudi z vsemi ostalimi ogrevalnimi sredstvi, kot so talno gretje, centralno ogrevanje, električni radiatorji itd. Potreba po dodatnem ogrevanju se v kopalnici največkrat pojavi v najhladnejših zimskih dneh, ko že obstoječi sistemi ne zmorejo zagotoviti željene toplote. Za dogrevanje se največkrat odločamo tudi v objektih, ki so ogrevani le občasno, torej v vikendih, apartmajih, počitniških hišah, prikolicah ipd. Pred nakupom infrardečih panelov za kopalnico, se je potrebno najprej prepričati, ali so dovolj odporni na vlago, saj so na trgu tudi nekateri cenovno ugodnejši modeli, ki niso primerni za uporabo v vlažnih prostorih. V ponudbi podjetja Nuvision d.o.o. najdete najboljše IR paneli za kopalnice, ki so povsem varni za uporabo, saj smo zanje pridobili vse pomembnejše evropske certifikate (TUV GS, CE, RoHS, IP44 in IP56). Ponašajo se z integriranimi temperaturnimi senzorji, ki preprečujejo njihovo morebitno pregrevanje, priložene pa imajo tudi nosilce, zaradi katerih se po končani montaži ne stikajo s steno, temveč so od nje odmaknjeni za kar cm.

IR paneli za kopalnico

IR paneli ogledalo

Ena najpopularnejših izbir kopalniških IR panelov zadnjega časa so modeli, pri katerih grelni element poleg svoje primarne vloge opravlja tudi funkcijo ogledala, ki pa se kot takšno tudi po tuširanju ne bo nikdar rosilo. V naši ponudbi najdete kar dva tovrstna modela (IR paneli ogledalo), ki sta sicer namenjena kopalnicam, a ju lahko zaradi njunega elegantnega dizajna in visoke estetske note poljubno uporabite tudi v drugih prostorih.