Talno ogrevanje

Električno talno gretje

 

Talno gretje velja za način ogrevanja, ki je najbliže človeku in njegovemu zaznavanju ugodja. Talno gretje je poznano predvsem v novogradnjah, skratka tam kjer je mogoče namestiti nove estrihe in hkrati tudi ustrezno inštalacijo. 

Vendar znanost in tehnika napreduje, zato so razviti sistemi, ki omogočajo talno ogrevanje tudi na drugačen način in kljub temu še vedno učinkovito in varčno. Vsi produkti, ki jih ponujamo lahko ustrezajo vsakemu kupcu ali željam, ki jih ima v kolikor želi ogrevati z grelnimi kabli ali grelno folijo

Imamo dva tipa ogrevalnih sistemov, grelni kabel je namenjen ogrevanju tam kjer se uporablja keramika ali materiali , ki so lepljeni na talno oblogo, to so lahko keramika,vinil,ali vse tipe estrihov, ker grelni kabel lahko namestimo v estrih ali v lepilo pred končno oblogo.

Druga opcija pa je grelni film, ki ga je mogoče namestiti pod končno oblogo kot so vinil, laminat, parket ali podobno, skratka tam kjer lahko končno oblogo položimo na klik brez lepljenja.


Si predstavljate, da izpod tuša stopite na prijetno ogreta tla? Pred leti so tako opcijo gretja večino koristili samo v kopalnicah, sedaj je to mogoče v vseh prostorih, kjer potrebujete gretje ne glede na končno oblogo. Odlična rešitev tako za novogradnje predvsem pa adaptacije, ker imata talno ogrevanje sedaj lahko kjer koli. 

 

Trajnostna rešitev brez izpustov v okolje, brez škodljivih sevanj in brez stroškov vzdrževanja.

 

Prednosti, ki jih ponuja električno talno gretje:

  • gre za nizkotemperaturno ploskovno ogrevanje, temperatura tal ne presega 27°C
  • natančna regulacija temperature v vsakem prostoru, vsak prostor svoj termostat
  • v prostoru ni vidnih nobenih toplotnih virov, ki bi zasedali bivalno površino in nabirali prah
  • mokre površine v kopalnicah se hitro posušijo
  • ni prisiljenega kroženja zraka in prepihov, ker ni vročih virov toplote
  • manj izsuševanja zraka v primerjavi s centralnim ogrevanjem
  • brez vdrževanja in servisiranja
  • dolga življenska doba

Bistvena prednost talnega gretja je enakomerna porazdelitev toplote po vsej površini v prostoru, s tem pa je dosežena visoka stopnja bivalnega ugodja in maksimalni izkoristek energije.

V prostoru z dopolnilnim talnim ogrevanjem za dobro bivalno počutje ustreza za 2 do 3°C nižja temperatura zraka kot pri klasičnem ogrevanju, ker toplota prihaja od tam, kjer jo najbolj potrebujemo – iz tal.

Nismo odvisni od kurilne sezone, ker je upravljanje ločeno za vsak prostor posebej. Vsak prostor lahko poljubno ogrevamo, če ogrevanja ne potrebujemo, ga preprosto izklopimo.

Vse kar potrebujete za ogrevanje enega prostora je ustrezen termostat.

 

Upravljanje

Temperaturni regulator s tipalom v tlaku, analogni ali digitalni inteligentni s časovnimi nastavitvami

 

Zaščita

Vse grelne instalacije so po vsej dolžini ozemljene z zaščitnim vodnikom in dodatno varovane pred električnim udarom s samodejnim odklopnikom na diferenčni tok 30 mA.