Grelna električna folija
Folije za talno ogrevanje-uporaba

Folije za talno ogrevanje na elektriko iz naše ponudbe se uporablja v vseh bivalnih prostorih, kjer se uporablja laminat, parket oziroma suhomontažni leseni elementi. Električne folije za ogrevanje se lahko uporablja tudi če so po tleh tepihi, tapisoni, pvc obloge, vendar v tem primeru je potrebno uporabiti posebne lesene vezane plošče. Prav tako je mogoče folije vgraditi v mavčne obloge, torej v strope ali stene in si tako zagotovite še večje udobje. Odlična rešitev za tiste, ki si želijo talno ogrevanje brez večjih posegov v prostor, kot je razbijanje estrihov, napeljevanje cevi in podobno. Folije vam omogočajo prijetno in zdravo ogrevanje kot tudi stroškovno ugodno. Ogrevanje v tem primeru je enakomerno po vsem prostoru, manj kroženja prahu kot pri klasičnem talnem ogrevanje, hiter odzivni čas, brez vzdrževanja in servisiranja, dolga življenska doba cca 40 let. Proizvajalec nudi garancijo na folije 10 let.

Tipi folij za talno ogrevanje

Folije za talno ogrevanje so namenjeni za uporabo talnega ogrevanja suhih struktur – pod plavajoče pode ali z uporabo dodatnih podložnih HEAT-Pak iz PVC-ja in preproge. Ker temperatura na tleh s talnim gretjem, ne sme presegati 27° C, se talne folije proizvaja le v vrednosti moči, ki ne morejo presegati to temperaturo, če so izpolnjeni vsi pogoji namestitve in sicer 80 W / m², 60 W / m², in za stavbe, ki so toplotno izolirane zelo dobro (LEH), 40 W / m². Ogrevalne folije so na voljo s širino 600 in 1000 mm. Uporaba grelnih folij je mogoča pri laminatih, parketih, mavčnih oblogah, lesenih oblogah ali tudi pri PVC oblogah, tapisonih,tepihi,in podobno vendar je potrebno pred tem tla obložiti z lesenimi ploščami in pod temi ploščami se namesti grelna folija.

Tip Površina moč (W/m²) Linearni moč (W/m) Napetost (V) Celotna širina (mm) Aktivna širina (mm)
HVHF 608 0,6m / 80w 80 44 230 600 550
HVHF 1008 1m / 80w 80 78 230 1000 970

 

Cenik grelnih folij

Tip Širina folije Dolžina folije W/m2 Površina m2 Cena brez DDV (€)
HVHF 608 0,6m 0,6m 1m 80W 1,2 38,20€
HVHF 1008 1m 1m 1m 80W 1 35,00€

 

Artikel enota Cena brez DDV (€) Opis
Kabel moder 1,5mm 1 m 0,66€ za povezavo med folijami in termostatom
Kabel črn 1,5mm 1 m 0,66€ za povezavo med folijami in termostatom
trak za povezavo 30mm 1 rola 19,00€ za povezavo med folijami
Izolirni trak za kleme 1 rola 22,00€ trak za zaščito klem
Kleme 1 kos 0,70€ za pritrditev kablov na folijo
Klešče za kleme 1 kos 94€ klešče za pritrjevanje klem na folijo

 

Osnovni opis grelnih folij

Ogrevalna folija v osnovi sestoji iz dveh poliestrskih folij, laminirana z uporabo toplote. Med folijo je srebrna prevleka iz bakrenih trakov na obeh straneh – vodniki. Čez folijo, med vodniki je grelni element v obliki trakov, narejenih iz homogeniziranega grafita . Trakovi so povezani vzporedno med vodniki in med njimi je 1cm prostora , tako da je mogoče zmanjšati folijo na katero koli želeno dolžino.

Ogrevalne folije za električno talno ogrevanje

Pravilno zasnovano električno talno ogrevanje je nedvomno ena izmed najbolj luksuznih in učinkovitih načinov ogrevanja. Ta je bil uporabljen v Skandinaviji že od leta 1990, še posebej s prihodom tako imenovanih laminatov in lesenih plavajočih estrihov . Znak zadovoljstva strank ni samo naraščajoče število prodanih tovrstnih izdelkov, temveč tudi relativno visoka hitrost, s katero se širijo ti produkti po svetu.

Z naraščajočo priljubljenostjo grelnih folij so se začeli pojavljati tudi drugi proizvajalci in distributerji , predvsem iz azijskih držav. Podobne izdelke se poskuša prodati kot enake kakovosti ali primerljivo z HVHF folijo vendar ti proizvajalci pogosto nimajo dovolj znanja o tem.
Če pustimo ob strani tehnične lastnosti teh folij, ki morajo biti v uporabi za približno 40 let in če jih proizvaja podjetja z zelo kratko zgodovino je veliko bolj resen problem njihovo pomanjkanje znanja o osnovnih pravilih za njihovo namestitev.

Naše podjetje prodaja preizkušene folije, ki jih uporabljajo vodilni proizvajalci plavajočih estrihov, kot so Junckers in Kronospan, Egger, Quick-Step in drugi, priporoča se ogrevanje z folijo za talno ogrevanje z največjo močjo od 80W / m² za laminate in 60W / m² za lesena tla.

V nasprotju s tem lahko vidimo da azijski dobavitelji presegajo vrednost močiza več kot dvakrat, od zgoraj navedenih vrednostitorej med 150-200W / m², kar pa ni primerno za uporabo. Te vrednote so neposredna posledica ogrožanja življenjske dobe na laminate ali druge materiale in upoštevati je potrebno , da večina proizvajalcev ne daje nobenih jamstev za svoje izdelke!